Wednesday 28 January 2009

Why So Serious? (Ο Τζόκερ είναι καλός τύπος.)

Ο Τζόκερ είναι ένας απλός πολίτης μέσης τάξης, ο οποίος ζεί στη μεγαλούπολη του Γκόθαμ. Μετά απο ένα ατύχημα το οποίο περιλάμβανε άσπρη μπογία και ενα τρελό κουρέα, αποφάσισε να πάρει εκδίκηση κατά των απλών πολιτών της πόλης, οι οποίοι τον περιγελούσαν για την εμφάνιση του. Και οποίος έχει πάει στο Γκόθαμ ξέρει οτι είναι άξιοι της τύχης τους. Οταν χρείαζεσαι ενα τρελό εκατομμυριούχο, να ντύνεται σαν ιπτάμενο αρουραίο και να καταπολεμά το έγκλημα κάθε νύχτα για να κοιμάσαι ήσυχα, τότε ξέρεις οτι σου αξίζει οτι πάθεις.



Οτι έκανε σαν ‘’εγκληματίας’’, το έκανε γιατι έβγαζε νόημα στο μυαλό του. Και ποιοί είμαστε εμείς να τον κρίνουμε? Εμείς κα8ημερινά κάνουμε πράξεις σύμφωνα με το τι είπε ένας Εβραίος πριν 2000 χρόνια. Σε σχέση με τέτοια πράγματα, οι πράξεις του φαίνονται απολύτα λογικές. Προσπαθεί να βγάλει γρήγορο χρήμα, οπως όλοι μας, με τροπο λιγάκι ανορθόδοξο, αλλα εντάξει, ποιός απο μας σήμερα μπορεί να πεί ειλικρινά οτι δεν παρέκαμψε ουδεμία φορά τους κανόνες λιγάκι για το συμφέρον του ιδίου?



Και οσο αφορά τα ‘’βάρβαρα’’ αστεία του... Απλά θέλει να γέλασει ο άνθρωπος! Ποίος δεν γέλασε οταν είδε τον φίλο του να γλιστρά και να πέφτει στο έδαφος? Όταν γίνονται καυγάδες στα γήπεδα? Η βία είναι αστεία στον άνθρωπο, και ο Τζόκερ απλα το πήρε το θέμα στο επόμενο επίπεδο. Μια δυνατή γροθιά στα μούτρα φτιάχνει τη διάθεση ολων γύρω οι οποίοι μαρτυρούν το γεγονός.



Οσο αφορά δε την 'κοπέλα' του, ποίος μπορεί να αμφισβητήσει την επιλογή του? Η Harley Quinn είναι οσο τρελή γίνεται.. και σε σχέση με τις πλείστες ‘λογικές’ γυναίκες που συναντάμε σήμερα μοιάζει με άγγελο σταλμένη απ’τον παράδεισο. Επίσης, φοραεί εφαρμοστή στολή κλοούν, το όνειρο κάθε άντρα.



Και τελιώνοντας, πρέπει να αναφέρουμε την ανταγωνιστική του σχέση με τον Μπάτμαν. Ο Μπάτμαν... έχει οσο ενδιαφέρον χαρακτήρα οσο μια τηγανισμένη πατάτα. Άλλος ενας λόγος για τον οποίο ο Τζόκερ είναι άξιος επαίνου, χωρίς αύτον ο Μπάτμαν θα μας οδηγούσε στην αυτοκτονία απο καθαρή βαριεστημάρα.



‘Οπως βλέπετε, ο Τζόκερ είναι απλά ενας κοινός, καλός τυπάκος, ο οποίος θέλει να βγάλει χρήμα, να βρέι μια όμορφη κόπελα και να γέλασει και να απολαύσει τη ζωή του. Μην τον κρίνεται προτου τον γνωρίσετε.


Πως θα μπορούσατε να αντισταθείτε σε αυτό το χαμόγελο?

No comments:

Post a Comment